Mi újság? Ez!

Mutatjuk legújabb könyveinket

2024-ben is rengeteg új könyvünk jelent meg a Pagonynál, pedig még csak április van. Olvasóink megismerkedhettek Ancsával, Szillével, Maciboccsal, Csodakukaccal, de olyan közkedvelt könyvek is folytatást kaptak, mint a Rumini, a Két kis dínó-sorozat, vagy a Panka-könyvek. Mutatjuk, mi minden érkezett a polcainkra!

csodakukac_borito_1000px.jpgCsodakukac

Elsőként kúszott-mászott be a polcainkra idén Julia Donaldson és Axel Scheffler koprodukciója, Csodakukac. Mitől csodálatos? Hosszú testét bármilyen formájúra tudja alakítani - bár nem szőrpamacs vagy paróka, vagy egyujjas kifordított bundakesztyű formájúra, de lehet ugrókötél, lasszó, zsineg, és még ki tudja, mi más.

Axel Scheffler részletes illusztrációi pedig garantálják, hogy minden oldalon van valamit nézegetni, megvizsgálni. Itt egy béka, ott egy méhecske, hangyák, hernyók, gyíkok mindenütt. Kétféle ember van: aki már álldogált hosszasan egy csiga felett kitartóan guggoló gyerek mellett, és aki még nem. Mindkét embertípusnak, és a kérdéses gyereknek is kiváló olvasgatni-nézegetnivaló a Csodakukac.

Csodakukac erős, bátor
Nem retteg az árnyékától
Te is hamar megszereted-
Kosaradba itt teheted!

Ezt a könyvet már el is kapkodtátok, de érkezik a második adag!

ki_lakik_a_tojasban_borito_1000px.jpgKi lakik a tojásban?

Gyönyörű, színes képeivel és aranyos kisállataival (ki tudna ellenállni egy kacsacsőrű bébinek?) a Ki lakik a tojásban? hamar a legkisebbek kedvencévé válhat. Minden oldalra egy kérdés - és egy tojás jut, amire a tizedik újraolvasásnál már gyerekünk is fejből kiabálja be a választ. Emellett aranyos állatbébiket nézegethetünk minden páros oldalon, ami kiváló beszélgetésindító a legkisebbekkel: hol lakik a pingvin? Mit eszik a kiscsibe? Hol lakik a kígyó? - ezzel fejlesztve a kicsik szókincsét is!

Ki lakik a tojásban? A csibe. A pingvin. A teknős. A ... kicsoda?! Egy vicces meglepetés is lapul a könyvecskében, amire a mindenre felkészült szülők sem számítanak. Ettől lesz a Ki lakik a tojásban? a picik és szüleik kedvence is.


pipp_es_polli_nagy_szotara_borito_1000px.jpgPipp és Polli nagy szótára

Pipp és Polli, a két jóbarát elbűvölt kicsit és nagyot egyaránt. Mi lenne, ha még angolul is segítenének megtanulni csemetédnek?

Képzelj el egy hatalmas könyvet, ami bemutat mindent Pipp és Polli egyedi világából! Körbenézhettek a kis főhősök otthonában, a közeli boltban, a tengerparton, a játszótéren – és ha minden apró részletet megtaláltatok, még be is kukucskálhattok a kis ablakok mögötti titkos meglepetésekért. És mindezt két nyelven – magyarul és angolul! Több kutatás támasztja alá, hogy kiskorban megy legkönnyebben a nyelvtanulás, ekkor ragadnak meg leginkább az idegen nyelvű versek, dalok, szavak. És mi lenne jobb, mint Axel Scheffler aranyos nyuszijával és egérkéjével tanulni?
Vigyázz, mert mire észbe kapsz, már angolul kéri a gyereked, hogy kapcsold be neki a tévét vagy vágd fel neki az almát!
Tedd a kosaradba!


Világkóstoló
vilagkostolo_borito_1000px.jpg
Kipróbáltátok már a kuszkuszt? És a fügét? Sárkánygyümölcsöt?

Még ha a Kalas Györgyi könyvében felsorolt összes különleges finomságot kipróbáltad már, sem biztos, hogy mindent tudsz róluk. Hányan ettünk már derelyét úgy, hogy nem tudtuk, hogy a cukros-lekváros édesség húsos batyuként kezdte valahol a mongol pusztákon!

Kilenc különleges helyszínt járhatnak be az olvasók . És nem csak említés szintjén, hanem részletekbe menően: hol mit esznek reggelire, ebédre, vacsorára? Mi számít nassolnivalónak és mi főétkezésnek? Hogyan befolyásolja a helyi éghajlat és kultúra azt, mi kerül a tányérra?
Erre a sok kérdésre mind válasz a Világkóstoló! Szerezd meg már ma!

macibocs_borito_1000px.jpgMacibocs óvodába megy

A hétköznapok meséi megerősítik a gyerekeket abban, mi hogyan folyik a világukban. A főszereplővel könnyű azonosulni, sőt jólesik. Sokszor a gyerekek maguk játsszák újra plüssállataikkal, kisautóikkal, babáikkal, hogy mi is történt velük aznap az óvodában. És milyen jó, ha az esti mesélésnél is előkerülhetnek a napi kalandok!

Macibocs pont ilyen. Ugyanaz történik vele, ami a gyerekeddel: reggel rollerrel megy az óvodába, piknikezni megy a szüleivel, új ruhát vásárol neki az anyukája... Azzal az egy különbséggel, hogy a gyereked nem alszik téli álmot 3 hónapon keresztül! (Akkor is, ha ez néha jól esne mindkettőtöknek)

A dolgok rendje a kerete ennek a mesekönyvnek: az évszakok, a napirend, a biztonság. Macibocs focizik, gyümölcsöt szed, frizbizik, játszik. Kerékpártúrára indul a családjával, farsangra készülődik, vagy téli készletet gyűjtöget. Szerethető és megélhető, jólesik az ő élete felől rálátni a magunkéra.

Látogass el te is Mackóföldre!

Minimó
minimo_borito_1000px.jpg
Mi közeleg itten? Borzasztó a karma, Rettentő állkapcsa, s rémes fogak rajta... Na nem, ez nem a Graffaló, hanem a félelmetes Minimó, az éjszakai rém! Mindkét verses mesében közös, hogy arról szól, hogyan győzzük le a félelmeinket, és az is, hogy hamar a gyerekek kedvencévé válnak.

Miért félünk a sötétben? Mert megnőnek az árnyékok, recseg a padló, valami (vagy valaki?) a sarokban sustorog, valami koppan az ablakon... ő a félelmetes Minimó! Vegyétek kézbe a Minimót, ami a legjobb, ami egy sötétségtől félő ovissal és kisiskolással történhet!

Mi történik, ha elkapjuk Minimót? Ha a félelem egyszer csapdába esett, a nappali fényben tökéletesen szemügyre vehető. Innen nézve már talán nem is olyan ijesztő... Kicsoda hát Minimó? Rendeld meg most Mrena Julianna könyvét, és megtudod!


boldog_szulinapot_elefant_borito_1000px.jpgBoldog szülinapot, elefánt! Panka és az állatkert

Melyik gyerek ne várná a születésnapját? Panka is már hetek óta számolja, mennyit kell még aludni a nagy napig. Főleg, mert születésnapi ajándékként állatkertbe mennek!
Panka és a szülei egy kincskeresős térkép segítségével végigjárják az állatkertet, és közben az olvasók is sok mindent megtudhatnak az ott élő állatoktól, attól kezdve, hogy mit esznek a flamingók addig, hogy hány percet bír a víziló a víz alatt.

Czernák Eszter könyve életmese. Elolvashatjuk gyerekünek mielőtt elvinnénk az állatkertbe, hogy átbeszéljétek, mi mindent fogtok látni, vagy a kirándulás után, hogy együtt idézzétek fel az átélt élményeket.

Kísérjétek el Pankát a szülinapi kirándulásra és tudjátok meg, milyen meglepetéssel készült Apa és Anya!

Ancsa
ancsa_borito_1000px.jpg
Ancsa egy teljesen átlagos hatéves kislány. Mégis, még soha nem könyörgött anyukájának, hogy tegye be a kedvenc meséjét a Youtube-on. Még soha nem hisztizett az élelmiszerboltban, hogy apukája vegyen neki egy cukros-buborékos üdítőitalt. Nem hogy a Youtube-ot nem ismeri, hanem még színes tévét sem látott életében. És üdítőitalok helyett narancsos italport kaphat csak a boltban.

Hogyan? Hát úgy, hogy Ancsa 1969-ben él, Lengyelországban! Ez egy zártabb világ, amelyet Ancsa vagy a szülei még soha nem hagytak el, de ez nem jelenti azt, hogy fantáziájuk nem szárnyal szabadon. Ancsa pedálos kisautót kormányoz, bábelőadást szervez, egyedül vesz túrót a kisboltban, pillangót kerget, rajzol, fekete-fehérben nézi a tévét és közben álmodozik.

Milyen lehetett élőben végignézni a holdraszállást? Kérdezd meg a nagymamádat. Vagy olvasd el Ancsa kalandjait!

Az örökkön örökké fa
az_orokkon_orokke_fa_borito_1000px.jpg
Mi történik velünk halálunk után? Talán angyalként lóbáljuk a lábunk a felhők szélén az örökkévalóságig? Vagy eltűnünk a semmibe? Vagy inkább a mindig vidám, rózsaszín egű Valaholba kerülünk, ahol megszűnik minden betegség?
Vadadi Adrienn regényének főszereplője, Szille ez utóbbit gondolja.

Szille úgy érzi, családjában valamiféle titok lappang, amiről senkivel nem tud őszintén beszélgetni, még szeretett nagypapájával sem. Dió, mint mindenki Valaholban, alig várja, hogy emberként újraszülethessen, de nem áll rá készen. Állandóan visszahúzza valamilyen nehéz, rég elfeledett titok.

Mindkettejüknek el kell indulnia egy úton, amely kanyargós és göröngyös, hogy fényt derítsenek a titokra, amely összeköti őket. Mindannyiunk családjában vannak olyan dolgok, amelyekről nem szívesen beszélünk. Ezek feldolgozásában segíthet Az Örökkön Örökké Fa, amely kiváló családi párbeszédindító.

Az internet olyan, mint egy pocsolya
az_internet_olyan_mint_egy_pocsolya_borito_1000px.jpg
Az Ölelj meg!-sorozat legújabb könyvében az az igazán különleges, hogy mind a szülőknek, mind a gyerekeknek segít a felelős, biztonságos internethasználat megtanulásában.

A legjobb, hogy Shona Innes nem démonizálja az internethasználatot, hiszen ez a mindennapjaink része. Szülőként megkönnyebbülés azt olvasni, hogy a biztonságos internetezés nagyon jó. Az internet olyan, mint egy pocsolya azt tanítja meg, hogyan lehet a kicsik számára veszélytelen a digitális térben kalandozás. A kulcs pedig nem más, mint a tudatos szülői jelenlét: vagyis az óvodás-kisiskolásnak azt javasolja, hogy egy felnőtt mindig tudja azt, hogy mit csinál ő éppen a világhálón.

Shona Innes könyvét Agócs Írisz kedves, biztonságot sugárzó illusztrációi viszik közelebb a kis olvasókhoz, a szöveg pedig garantálja a nyílt, őszinte beszélgetések kezdődését szülők és gyerekek között.

Szerezd meg most!

Rumini Kondor-szigeten – Most én olvasok 3.
rumini_kondor_szigeten_borito_1000px.jpg
Gyerekek (és felnőttek) kedvence Rumini, a tengerész kisegér, aki ügyességével és bátorságával egyszerű hajósinasból lett matróz a Szélkirálynőn. Már gyerekkorában érdekelte a hajózás, és egyszer az apukája, Trimini magával vitte őt egy hajóútra. De nem Ruminiről lett volna szó, ha nem keveredett volna már az első tengeri útján valamilyen kalamajkába...

Azoknak is tudjuk ajánlani a Most én olvasok! Rumini-könyveket, akik még egy Rumini-könyvet sem olvastak. Az érdekfeszítő, mégis könnyen olvasható könyv nem nélkülözi az igazi ruminis hangulatot és egy olyan világot mutat be, amelyet minden 5-8 éves olvasó szívesen barangol be teljesen egyedül. A Most én olvasok!-sorozat egy pedagógusi szakértelemmel megtámogatott projekt, melybe a legjobb kortárs szerzők írnak lebilincselő történeteket - a hármas szintű könyvek, mint a Rumini Kondor-szigeten 8-10 összetett mondatot tartalmaznak oldalanként.

Keselyűk, kalózok, kalandok, kisegerek – s mindez Rátkai Kornél gyönyörű illusztrációival. Orrvitorlát felhúzni, irány Rumini legújabb kalandja!

Két kis dínó a Holdon
ket_kis_dino_a_holdon_borito_1000px.jpg
Amikor úgy gondoltuk, hogy Berg Judit időutazó kisdínói, Trikó, Nyamm és Regina (bizony, ő is csatlakozott a régi ismerősökhöz!) már minden földrészt bejártak, akkor húznak egy váratlant, és meghódítják a világűrt! Nyamm, a kis tirex annyira be akarja bizonyítani barátainak, hogy a Hold egy nagy, kerek sajt, hogy a magyarázat hevében beindítja az időutazást, és a három barát 1969-ben landol, a Holdraszállás évében. Méghozzá pont a NASA amerikai bázisán!

Szerencsére a három űrhajós, Buzz, Mike és Neil úgy gondolják, hogy a három beszélő dinoszaurusz is a kiképzésük része, és megengedik, hogy velük tartsanak az Apollo-11 misszióján, és első dínóként léphessenek a Hold felszínére. De addig még egy egész sor kiképzés és gyakorlás vár mind a három űrhajósra, mind a három dinoszauruszra.

Berg Judit kisdínói rengeteg történelmi korban felbukkantak már, az ókori Görögországtól kezdve Amerika felfedezésének korán át egészen a modern Budapestig. Bár a részeknek van egy bizonyos kronológiája, a szerző minden könyvben felidézi az időutazók kalandjait, tehát azzal a könyvvel kezditek, amelyik éppen megtetszik. Ha gyereked épp az űrhajós korszakát éli, akkor a Két kis dínó a Holdon a legjobb választás!

Kilövésre felkészülni, úticél a kosár!

Tujaszörny és nyírfakobold
tujaszorny_es_nyirfakobold_borito_1000px.jpg
Milyen érzés lehet új gyerekként becsöppeni egy összeszokott osztályközösségbe? És fordítva, milyen lehet egy közösség tagjaként szemlélni az új osztálytársat? Ezt a kérdést járja körbe Kiss Judit Ágnes meseregénye, a Tujaszörny és nyírfakobold, bár itt nem gyerekekről, hanem az erdő titokzatos szörnyecskéiről van szó.
Habók, a nyírfakobold esti sétája során találkozik a síró-rívó tujaszörnnyel, Tutuval. Mint kiderül, Tutu otthona, az emberi díszkertekben élő tujakolónia kiszáradt, ezért világgá kellett mennie. Habók elvezeti a tujaszörnyet a nyírfakoboldok falujába, de nem gondol bele, mennyire elüt egymástól a koboldok és tujaszörnyek élete. Vajon sikerül Tutunak a nyírkobold-közösség teljes értékű tagjává válnia?

Ez a regény kötelező olvasmány minden olyan gyerek számára, aki nemrég iskolát váltott, és azok számára is, akik osztályába jött egy új gyerek. Valódi beszélgetős könyvről van szó, amely hozzájárul a gyerekek empátiájának növekedéséhez és közösségi fejlődéséhez.


Ismerd meg az erdő titokzatos szörnyecskéit!


Agáta és a jegenyenyár

ef93eeb1-757a-4988-b04b-caf342cfb8d8.jpg
Agáta biztos benne, hogy a szomszéd néni egy gonosz boszorkány, aki szabadidejében varázsfőzeteket gyárt titkos laboratóriumában. A háztulajdonos egy még gonoszabb, tetovált varázsló. A közeli erdő szélén barátságos manócskák laknak. Amikor a gonosz boszorkányhoz egy Agátával egykorú fiú költözik, Agáta alig várja, hogy megmutassa neki is a varázsvilágát. Nyár Jakab viszont nem olyan, mint az Agátával egykorú gyerekek – ami nem baj, mert Agáta sem különbözhetne jobban a többiektől.

Hogy kerülnek mindebbe a fák? És kik azok a sötét lúdvércek, akik Nyár Jakabot próbálják elrabolni?

Vészits Andrea regénye egy megrendítő történet elfogadásról, barátságról, családról, krónikus betegségekről, gyászról. Igazi beszélgetős könyv - és hamarosan érkezik a polcainkra! Rendeld meg most!

Nagymama az almafán

nagymama_az_almafan_borito_1000px.jpgMax nagyon vágyik egy nagymamára! Egy olyanra, aki elviszi a vidámparkba, édességgel tömi vagy meleg sapkát köt neki. Nem ér, hogy mindenkinek van nagymamája, csak neki nincs!

Éppen ezért szinte magától érthetődőnek veszi, amikor az almafájukon felbukkan Nagymama, aki mindenféle csodálatos kalandra hívja kisunokáját: ródeó, vidámpark, tigrisvadászat... Csak az az egy gond, hogy anyuék nem hiszik el Maxnak, hogy valóban a nagymamájával találkozik titokban az almafán, mert szerintük csak álmodozik. Mekkorát néz majd az egész család - Maxszal együtt- ha tényleg feltűnik egy igazi nagymama!

Mira Lobe klasszikus osztrák regénye először olvasható magyar fordításban. Ha szeretitek az Emil és a detekívek vagy a Május 35 bolondos, kiszámíthatatlanul kalandos hangulatát, akkor a Nagymama az almafán lesz számotokra a tökéletes olvasmány.

Szerezzétek be még ma!

Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságainkról, akcióinkról és különleges programjainkról, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó termékek